1618Vastgoed is op 4 juli 2011 opgericht door Meindert Pesman en Gabriël Bosch. Sinds die dag bouwen zij gedreven aan een duurzame vastgoedportefeuille in en om Deventer.

 


De mensen achter 1618vastgoed

Al lange tijd waren Meindert en Gabriël bevriend toen het idee ontstond om de handen ook zakelijk ineen te slaan — in de zomer van 2011 werd deze ‘jongens’ droom werkelijkheid en werd 1618Vastgoed een feit. De jarenlange ervaring van Meindert in de beleggingsonroerend goed makelaardij sloot perfect aan op Gabriël's expertise in de vastgoedontwikkeling en bouw. Zo werd al snel de missie van 1618Vastgoed bepaald: bestaand onroerend goed nog waardevoller maken. Anno 2018 zijn zij een betrokken ontwikkelaar voor industrieel en cultureel erfgoed en beschikken zij over een interessante portefeuille vol bijzondere vastgoedprojecten waarbij oud en nieuw elkaar op creatieve wijze ontmoeten.

 
 
      Volg Meindert via  LinkedIN

      Volg Meindert via LinkedIN

       Volg Gabriël via  LinkedIN

       Volg Gabriël via LinkedIN

 
 

Waar 1618 voor staat

1618 is een afgeleide van het verhoudingsgetal 1,618, 'de goddelijke verhouding' — ook wel bekend als 'De Gulden Snede'. Het getal 1,618 is daarbij de limiet in de wiskundige reeks van Fibbonacci. 1618Vastgoed heeft dit getal als beeldmerk en als naam gekozen, vanwege de aantrekkingskracht van het verhoudingsgetal. 1,618 symboliseert immers schoonheid, architectuur, kunst, natuur én mystiek. In relatie met de 'business' zijn er zodoende volop overeenkomsten tussen de symboliek van het getal alsook het oog voor detail.