"Duurzaam duurt het langst, met zorg
gemaakte gebouwen gaan zelden verloren"
 

1618-1.png

werving

Vervlogen gebouwen met een ziel op creatieve wijze nieuw leven inblazen — dat is wat 1618Vastgoed doet. Zodat er vervolgens met hernieuwde en overtuigde energie in gewerkt of gewoond kan worden.

1618-2.png

ontwikkeling

Tijdens de ontwikkeling staat waardeontwikkeling voorop. Door het oude karakter met moderne technieken te combineren ontstaat een lange termijn investering die het verschil maakt in beleving en gebruik.

test.png

exploitatie

De waarde van een gebouw wordt
bepaald aan de hand van het gebruik. 1618Vastgoed hecht waarde aan een goede relatie met de huurders en de gebruikers, die het pand vervolgens als hun eigen beschouwen.

 

In ontwikkeling!

Samen met EICAS zocht 1618Vastgoed al lange tijd naar een plek voor een museum voor hedendaagse kunst in Deventer. Na diverse locaties bekeken te hebben, viel het oog op Het Hegius – een voormalig Gymnasium en Middelbaar Meisjes School. Dit gemeentelijk wederopbouwmonument ligt midden in de binnenstad van Deventer en is ooit ontworpen in de stijl van De Delftse Schools door ir. W.P.C. Knuttel. Na een zorgvuldige restauratie, die in 2019 van start gaat, zal het monument medio 2020 haar museumdeuren openen. Om deze droom werkelijkheid te laten worden, zullen delen van Het Hegius ontwikkeld worden als woon- en werkappartementen – een bewuste keuze die dit cultureel gedreven plan mogelijk maakt.

 
IMG_0050.jpg
Ontwerp door Hans van Heeswijk architecten

Ontwerp door Hans van Heeswijk architecten

 

Waar oud en nieuw elkaar op unieke wijze ontmoeten

De Gasfabriek is sinds 2017 de plek voor innovatie en ondernemerschap in Deventer – van grote tot kleine bedrijven, hier bruist het van de ambitie. De 3 gebouwen zijn in 1910 ontworpen door stadsarchitect C.H. Holgen in de chalet– en neorenaissancestijl. Tegenwoordig is het een gemeentelijk monument dat symbool staat voor het Industrieel Erfgoed van Deventer. Deze voormalige gasfabriek heeft circa 50 jaar dienstgedaan als steenkoolgas-productiebedrijf. Door de komst van het aardgas rond 1959 werd de oorspronkelijke functie overbodig. Na een lange leegstand besloot 1618Vastgoed eind 2015 de bijzondere gebouwen nieuw leven te geven, waarbij in 2016 ook het jaren80 kantoorgebouw werd meegenomen in deze wederopbouw. Na een zorgvuldige restauratie van 8 maanden is De Gasfabriek tegenwoordig happening. En hoewel de ontwikkeling van De Gasfabriek initieel commercieel gedreven was, blijkt de nieuwe invulling van grote maatschappelijke waarde voor Deventer. Het is nu dé plek waar nieuwe industriëlen worden geboren én groeien – een grote waarde voor de Hanzestad!

 
1.png
3.png
4.png
8.png
7.png
6.png
2.png
 

Een rijksmonument waarin wonen en werken samenkomen

De Ezerman is een bijzonder rijksmonument midden in het hart van Zutphen waar wonen en werken samenkomen. Dit voormalige pakhuis werd in 1915 in opdracht van ijzerwarenhandelsfirma Brinkmann en Niemeijer ontworpen door de architect H.A. Ezerman, waarna bijna een eeuw later zijn achterkleinzoon, Ivan Ezerman, betrokken raakte bij de restauratie van dit bijzondere pand – een unicum waaraan het gebouw zijn tegenwoordige naam dankt. De grootschalige restauratie van 1618Vastgoed zorgde ervoor dat dit industriële erfgoed vandaag de dag ruimte biedt aan Zutphenaren, zowel op woon– als werkgebied. De Ezerman telt 4 riante stadsappartementen, 14 bedrijfskamers, één bedrijfsruimte en een parkeergarage. Kortom, een aanwinst voor de binnenstad van Hanzestad Zutphen.

 
2.png
3.png
5 (1 van 1).jpg
trap.png
5.png
 

Deze ooit vervlogen loods is nu de plek voor ondernemers 

Loods570 is in Deventer dé plek voor zelfstandige professionals, werkzaam in het ruimtelijk domein. In deze gemoderniseerde loods speelt het ‘nieuwe werken’ de hoofdrol. Dit innoverende concept zorgt ervoor dat je werkt in een unieke netwerksituatie, waardoor onderlinge banden en samenwerkingen ontstaan. Gemene deler tussen de 20 zelfstandige ondernemers is het vakgebied – ruimtelijke ontwikkeling staat hier voorop. Waar Loods570 zijn oorsprong vond in een andere ruimte, verhuisde het initiatief in 2015 naar zijn huidige locatie in het Havenkwartier. Niet geheel toevallig, want juist hier bruist het van de creativiteit. Dat maakt deze locatie in Deventer zo gewild – zowel op woon- als werkgebied. De ontwikkeling, waarbij het behoud van unieke details voorop stond, verliep voorspoedig­ – binnen een half jaar opende Loods570 haar huidige deuren. Tegenwoordig is het een fijne en ruimtelijke werkplek waar ondernemers hun eigen bureau hebben.

 
4.png
3.png
1.png
2.png
5.png
 

De plek waar je als ondernemer kan groeien

Het Kantoor claimt een plekje aan de rand van de binnenstad van Apeldoorn. Waar de locatie perfect bleek, had dit jaren80-gebouw bijzondere aandacht nodig. Systematisch heeft 1618Vastgoed het gebouw in 2011 opnieuw ontwikkeld. En hoewel de focus hierbij lag op het vijf verdiepingen tellende interieur, kregen de oude panelen op de gevels ook een eigentijdse uitstraling. Inmiddels is Het Kantoor een gevestigde naam en dé plek voor ondernemers in Apeldoorn. Van kleine eenmanszaken tot grotere ondernemingen – hier kun je intern groeien én krimpen. Het Kantoor beschikt immers over een ruim assortiment aan kantoorkamers, kantoorappartementen alsook kantoorverdiepingen. 

 
2.png
1.png
5.png
6.png
4.png